‘Dit is de gids waar ik al tijden op zat te wachten.’

Janine Abbring, presentator en programmamaker

Dit is best een goede gids

> Alle slimme tips, oplossingen, bespaarsuggesties, do’s en don’ts en tips en tricks voor duurzamer leven die ik ken
> Interviews met sustainable pioniers, en inspirators als Thekla Reuten, Sanne Vogel, Floortje Dessing en Janine Abbring
> Gecureerde (web)winkels, merken, restaurants, initiatieven, bestemmingen, media en meer; op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd
> Positief, stylish en voor iedereen (van eten en kleding tot gadgets en reizen)
> In Nederland gedrukt, met plantaardige inkt op waterbasis, op FSC-papier zonder snijresten
> En toch betaalbaar (22 euro – hopelijk te doen?)

‘Dit boek heeft mijn leven veranderd. Ik koop nu alleen nog maar bij de merken en winkels die erin staan, en voel me echt empowered om verschil te maken.’

‘Dit is ons lievelingscadeau voor vrienden en familie, we hebben er al zó veel weggegeven.’

‘Ik weet nu waar ik eerlijke kleding, beter eten en duurzame verzorgingsproducten kan vinden, ik weet wat voor keuzes ik kan maken, waar ik op moet letten en zelfs wat ik wil studeren. Dankjewel!’

Ik vind het echt te gek dat de zesde, herziene druk er inmiddels is! Van de boeken in deze reeks zijn nu ruim 40.000 exemplaren verschenen. Een bestseller, fantastisch! Het boek is op allerlei plekken te koop – fijne boekwinkels zoals AtheneumDe Nieuwe Boekhandel, Linneaus Boekhandel en Scheltema, mooie (online) concept stores zoals BrandMission, Geitenwollenwinkel, Het Faire Oosten, Hutspot, KOKOTOKO, Nukuhiva, studio JUX en Sukha, en grote spelers als AKO, Bruna en Bol.com. Wil je eerst nog wat meer zien van het boek? Via de knop ga je naar een filmpje dat je een idee geeft.

‘In z’n genre steekt dit boek met kop en schouders boven de rest uit.’

Vrij Nederland

En ja, er is ook een e-boek

Die kun je voor 12,50 euro bij allerlei winkels vinden, zoals AKO, Bol.com, BrunaDe Nieuwe Boekhandel en nog veel meer. Goedkoper, lekker licht, en als je hem op je telefoon zet kun je hem overal mee naartoe nemen. Handig! (Ik moet wel eerlijk zijn: hij is iets minder mooi… Maar je bespaart natuurlijk papier, en dat is het belangrijkste – toch?).

Er is ook een coole internationale versie van dit boek

Heb je een merk of winkel en wil je meer weten over deze onderwerpen?

Zou je een live versie van dit boek willen zien? Ik kom graag spreken

Foto credits

Anna Lehtola / TwentyTen voor ZTRDG / Hutspot / 5 Uur Live / Babette Meyer / Sou Sou @sousouspace

 DANKJEWEL