‘Een gids als deze heb je gewoon heel hard nodig.’

Eric Corton, presentator, acteur en Rode Kruis-ambassadeur

Dit is een goede gids

Ik heb inmiddels vier boeken geschreven – dit is het boek dat de meeste mensen kennen. Een goede gids over een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Gebaseerd op alle vragen die ik in de afgelopen twintig jaar heb gekregen over bewuster leven. Inmiddels is de zesde, volledig herziene editie uit, en is-ie al ruim 22.500 keer gedrukt. Weet je niet goed waar je moet beginnen, of wil je je juist meer verdiepen? Dan is dit jouw boek.

Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen gaan. En vooral dat het gaat om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek wil ik groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar maken. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: kan het veel beter?

‘Groen is allang niet meer saai, duur of ingewikkeld, maar juist leuker dan ooit. De voordelen van groen leven, aldus kenner Marieke Eyskoot. Haar boek komt precies op het goede moment.’

Harper’s Bazaar

This is a Good Guide (revised)

Dit boek is er ook in een internationale (herziene, paperback) editie. Engelstalig, volledig bewerkt voor de wereldwijde markt – met merken, (web)winkels, adressen, feiten, restaurants, initiatieven, weetjes en inspiratie uit de landen waarin het is uitgegeven: o.a. Amerika, Australië, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk en veel meer. Hiernaast zie je een video-impressie, hieronder kun je klikken om naar de pagina over this book te gaan.

Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld

Ik heb van dit boek ook een jeugdeditie gemaakt! Speciaal geschreven voor iedereen vanaf 9 (tot 99) jaar, met alles wat je nodig hebt om bij te dragen aan een betere wereld. Want het klimaat, de mensen en de dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Maar dat is gelukkig prima te doen – ik ga je laten zien hoe! Er is ook een luisterboek, en gratis lesbrieven voor op school.

‘Marieke Eyskoot zet eerlijke kleding op de kaart: haar boek maakt je wegwijs in het sustainable shoppen.’

Vogue

Ik heb ook een ander boek geschreven, dat ‘Talking Dress – alles over eerlijke eerlijke kleding (en lifestyle)’ heet. Het kwam in 2012 uit, en ging alleen over kleren (dat is vrij logisch, gezien de titel). De tweede druk verscheen in 2014, maar inmiddels ligt-ie niet meer in de winkels. Vraag je je toch af wat je zelf kunt doen voor een groene(re) garderobe? Wil je weten wat duurzame mode nu eigenlijk is? Het boek is tweedehands nog te vinden, en geeft je de antwoorden. Het wijst je de weg naar je eigen fair fashion lifestyle, van shoptips tot wasweetjes, van ruilideeën tot zelfmaaktrucs, van kleding tot accessoires.

Click here if you’re looking for my English book

Misschien heb je liever (ook) een lezing over deze onderwerpen?

Klik hier als je Dit is een goede gids meteen wil kopen

Foto credits

Anna Lehtola / Laura Marii x tommie mag

 DANKJEWEL