Keynote speaker

Alles wat je wil weten over duurzamer leven

Duurzame TEDxtalk

Spreken over een duurzamere wereld is mijn happy place. Ik sta graag en vaak op het podium, bijvoorbeeld tijdens TEDxtalks. Deze laatste heet ‘How the pressure to look good, prevents us from doing good’, en gaat over het verband tussen schaamte en sustainability. Zo lang we steeds maar te horen krijgen dat we niet goed genoeg zijn, en we dat kunnen oplossen door te blijven kopen, zal het heel moeilijk worden ons gedrag te verduurzamen. Dit soort keynotes hou ik graag, waar iets in zit dat je nog niet eerder hoorde, die je aan het denken zetten of je motiveren.

‘De reacties zijn juichend: ze geeft precies die informatie waar iedereen naar op zoek is. Marieke is zeer professioneel en inhoudelijk perfect voorbereid, maar ze kan ook geweldig improviseren. En ze maakt écht verbinding met het publiek.’
Asceline Groot – ASN Bank

Origineel, hands-on en enthousiasmerend

Of het nu in een paar minuten is of een heuse keynote: ik vertel een motiverend, persoonlijk verhaal, geef praktische tips en tricks en levensveranderende feiten. Altijd met genoeg ruimte voor vragen en interactie.

Veel vrienden, collega’s of klanten zouden best duurzamer willen leven of werken, maar weten niet hoe. ‘Waar begin ik, waar moet ik op letten, waar kan ik het kopen?’ Ik heb antwoorden.

Ik spreek op (offline en online) events en festivals, bij organisaties en bedrijven, op (mode)scholen of in panels. In het Nederlands en in het Engels: mijn Engelse spreekvaardigheid is near-native, en ik word hierom vaak gevraagd en aangeraden (which is a huge honour). Ik werkte onder andere voor Eurostar, de Nederlandse ambassade in Brussel, adidas, Rio Ethical Fashion Week, PwC, De Nederlandsche Bank, de Jongeren Klimaatbeweging, Mississippi State University en Budapest Fashion & Tech Summit.
Neem vooral contact op als je denkt dat ik een goede toevoeging aan je event kan zijn.
Hier kun je me bereiken

Mijn duurzame top tips

We willen allemaal best graag duurzamer met onze kleding, verzorging, eten of gadgets omgaan, maar iets lijkt ons tegen te houden. Wat is dat toch? We kopen meer dan we aan of op kunnen, kiezen niet automatisch voor kwaliteit en laten ons snel verleiden. Is eerlijker leven te duur, te moeilijk, of heeft het ook te maken met de manier waarop we geleerd hebben te denken (en shoppen)? Ik vertel je er tijdens deze keynote alles over. En over hoeveel leuker duurzamer leven is en welke voordelen het heeft. Pak je vrijheid terug: er goed uitzien, iets goeds doen én je goed voelen begint nu (klik op de pijl).

Ik spreek over, bijvoorbeeld

  • Bruikbare tips voor duurzame mode, eten, beauty, wonen, werken, reizen en meer
  • De voordelen en vooroordelen van bewuster leven
  • De druk om er goed uit te zien, en de impact daarvan op onze mogelijkheid om goed te doen
  • Persoonlijke ervaringen van de mensen en wereld achter je kleren, computer of chocola
  • Actuele ontwikkelingen: de nieuwe economie, consumeren, delen/ruilen/huren, transparantie, fast/slow food en fashion, greenwashing, trendanalyse, feminisme, schaamte en gelijke rechten

Sprekerstips en voice-over

In dit filmpje mijn drie lievelingstips over spreken in het openbaar (en daarnaast natuurlijk mijn kijk op hoe je duurzamer kan leven). Het werd een persoonlijk en onthullend gesprek…

Ik spreek ook graag voice-overs in. Toen ik klein was wilde ik nieuwslezer worden, en later werd ik dat bij AmsterdamFM. Ik spreek aankondigingen, audiotours en video's in (en doe de stationsstem van de NS heel goed na), en geef ook luisterlezingen. Je kunt me boeken in het Nederlands en het (Brits) Engels, en ik heb mijn eigen audioboek ingelezen. 
‘Ons event trok een divers publiek, maar de feedback was unaniem positief: een zeer aansprekend verhaal en optreden!’
Patricia Braaksma – ministerie van Economische Zaken

Let’s make it happen

Hier kun je me bereiken, boeken of volgen. Neem vooral contact op, ik kijk ernaar uit kennis te maken!
Wil je samenwerken met een onafhankelijke, niet-gesponsorde expert? Dan hoor ik je graag.
Wil je me boeken als presentator of spreker? Mijn agent puck@talentkitchen.nl regelt het.

hallo@mariekeeyskoot.nl

+31 (0)6 41429881