Over Marieke Eyskoot

Duurzame lifestyle-expert

‘Ze is een bekende Nederlander uit de wereld van duurzame mode. Laat het maar aan Marieke over mensen te enthousiasmeren.’
de Volkskrant

Spreker, presentator, expert & auteur

Als duurzame mode en lifestyle-expert geeft Marieke positieve en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan. Ze schrijft boeken, zoals bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle, en vertelt erover op podia, bijvoorbeeld bij TEDx, adidas, Eurostar en Nederlandse ambassades.

Marieke zet slim, stijlvol, sustainable leven op de kaart. Ze is veelgevraagd spreker, consultant en presentator (bij o.a. tv-programma BinnensteBuiten, en voor opdrachtgevers als Netflix, Stichting DOEN, Dutch Design Week, ministeries enzovoorts), en medeoprichter van internationale fair fashionbeurs MINT.

Marieke stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, op TEDx, in verschillende topvrouw-lijsten, begon de beweging #SustainabilityAgainst-Shame en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Met ruim twintig jaar ervaring is ze voor veel tv-shows, kranten, jury’s en media de go-to-persoon over deze onderwerpen.
Naar de lange versie
‘Marieke geeft ons praktische manieren om onze macht terug te pakken. Haar boek is een must-read vol hoop en echte ideeën, voor iedereen die zich wil inzetten voor een duurzamere, meer compassievolle toekomst!’
Andrew Morgan – 
The True Cost
Duurzaamheid / Lifestyle / Tips

Hier weet ik veel van

Onderwerpen

wat je zelf kan doen om duurzamer te leven

tips en tricks

bewuste keuzes

de wereld achter onze spullen

fast en fair fashion

de voor(oor)delen

geloofwaardig duurzaam
ondernemen

schaamte en sustainability

de nieuwe economie

Sustainability against shame

Veel advertenties en artikelen gebruiken schaamte om ons spullen te verkopen. Hierdoor voelen we ons niet alleen slecht over onszelf, het maakt het ook bijna onmogelijk om duurzaam te zijn. Om erbij te horen en oké te zijn, moeten we maar blijven kopen (en kopen en kopen). Wij ongelukkig, de aarde ongelukkig, alleen maar om de ‘happy few’ rijk te maken. Het is tijd om dit te stoppen. Daarom startte ik  #SustainabilityAgainstShame. Doe je mee met de beweging?
Lees hier hoe (in het Engels)
you are awesome
persfoto’s
Mocht je over me willen schrijven (veel dank!), dan kun je deze foto’s gebruiken. Klik op de afbeeldingen om ze te downloaden. Credit: Melody Lieftink.
de lange versie

Marieke Eyskoot, duurzame mode en lifestyle-expert, presentator, spreker, schrijver

Marieke Eyskoot (1977) is duurzame mode en lifestyle expert, spreker en presentator, auteur en consultant. Ze zet stijlvol sustainable leven op de kaart. Marieke schreef bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle. Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen gaan. Het draait om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek maakt Marieke groen leven leuk en bereikbaar. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Van dit boek is op veler verzoek ook de jeugdeditie Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld verschenen.

Marieke is presentator bij KRO-NCRV televisieprogramma BinnensteBuiten, waar ze duurzame initiatieven laat zien die de wereld mooier maken. Ze werkt als veelgevraagd, betrokken presentator, event host en moderator, voor onder andere Netflix, IFFR (persconferentie), Dutch Design Week (dagelijkse talkshow), Stichting DOEN, ASN Bank, Social Enterprise World Forum, Milieudefensie, ministeries en ambassades. Daarnaast is Marieke is een ervaren en allround keynote speaker (voor bijvoorbeeld TEDx, Eurostar, het Ministerie van Economische Zaken en PwC), workshopleider en panellid. Ze werkt ook als consultant voor (bewuste) merken en winkels.

Marieke stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, werd geselecteerd voor Textilia’s Fashion Powerlist Top 100 en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar (en door Glamour, Viva, Red en Marie Claire voor hun topvrouwen-lijsten).

Ze schreef ook de eerste Nederlandse fair fashion-gids: Talking Dress – Alles over eerlijke kleding en lifestyle. Ze is medeoprichter van internationale forward fashion vakbeurs MINT (dé duurzame modebeurs van de Benelux). Haar handelsmerk is de combinatie van geloofwaardigheid, onafhankelijkheid, bereikbaarheid en geweldige stijl.

Marieke wordt wel dé sustainable fashion en lifestyle expert van Nederland en de Benelux genoemd. In elk geval werkt ze al ruim twintig jaar aan een betere kleding- en lifestyleindustrie. Ze heeft een uitgebreid, wereldwijd ethisch netwerk, en staat erom bekend meerdere leidende internationale merken naar de Benelux te hebben gebracht. Marieke verzet zich ook tegen het gebruik van schaamte in communicatie om mensen producten te laten kopen, en breekt graag taboes. Met #SustainabilityAgainstShame zet ze de link tussen duurzaam kunnen leven en het ons aanpraten dat we niet oké zijn op de kaart.

Voor veel media, van tv-programma’s en kranten, tijdschriften en blogs, is ze de go-to persoon als het gaat om aangeven en duiden van ontwikkelingen in sustainable fashion en lifestyle.

Marieke woont met haar man en kat Billie Watson (vernoemd naar Barack Obama en Emma Watson) in Amsterdam.
Neem hier contact op

Let’s make it happen

Hier kun je me bereiken, boeken of volgen. Neem vooral contact op, ik kijk ernaar uit kennis te maken!
Wil je samenwerken met een onafhankelijke, niet-gesponsorde expert? Dan hoor ik je graag.
Wil je me boeken als presentator of spreker? Mijn agent puck@talentkitchen.nl regelt het.

hallo@mariekeeyskoot.nl

+31 (0)6 41429881