‘Dit gidsje helpt je om betere keuzes te maken voor onze planeet, en dus voor onszelf!’

astronaut André Kuipers

Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld

De leukste tips en activiteiten voor kinderen van 9 tot 99 jaar om de wereld duurzamer en eerlijker te maken: de jeugdeditie van bestseller Dit is een goede gids. We gaan samen de planeet duurzamer en eerlijker maken. Kan gewoon! Tadaa, hier is het boek dat je daarvoor nodig hebt.

Met deze toptips kun je meteen aan de slag: thuis en op school, tijdens het eten en spelen, in de natuur en op reis. We gaan energie besparen, dieren redden en plastic opruimen. En slimmer shoppen, iedereen gelijk behandelen en zelf bepalen hoe we eruitzien. Zo zorg jij voor een schoner milieu en aardiger aarde. Hoe goed is dat? En het wordt nog beter! Want de dingen die je kan doen zijn niet alleen fijn voor de wereld, ze zijn ook nog eens leuk voor jou. Wauw! Waar wachten we nog op? Precies wat ik denk. Let’s go!

‘Wat een prachtige editie, dit ‘gidsje’. Met dit boek maak je je zoon, dochter, neefje, nichtje, leerlingen maar ook jezelf bewust van de wereld en krijg je heel veel handvatten deze een stukje beter te maken. Marieke schrijft fijn, in duidelijke taal en verder zijn alle aanwijzingen en tips super handig ingedeeld met daarnaast heel veel achtergrondinfo. Heel blij met dit boek!’

Dit vind je in dit gidsje

> Interviews met coole mensen die het al doen, zoals André Kuipers, artiest Famke Louise, rapper Akwasi, grensverleggers Mandy Woelkens (Zapp) & Roos / Thorn de Vries (SpangaS: De Campus), presentator Janouk Kelderman (Het Klokhuis) en uitvinder Boyan Slat (The Ocean Cleanup)

> Vrolijke activiteiten, verrassende weetjes en handige oplossingen: ook leuk voor op school!

> Recepten van Lisa goes Vegan, Green Kitchen Stories en Het Zero Waste Project

Klik op de video om door het boek te bladeren!

Prachtig geïllustreerde, hardcover uitgave van 192 pagina's (17,50 euro) – hét cadeau voor alle gelegenheden!

Hier kun je ’m kopen

Dit is een goed gidsje is te vinden in alle boekhandels, veel concept stores (Studio JUX, Het Faire Oosten) en online, zoals bij Libris, Atheneum, Linneaus Boekhandel, Scheltema, AKO en natuurlijk Bol.com.

En er is vanzelfsprekend ook een e-boek, die kost 11 euro. Onder andere hier te bestellen: Kobo, eBook.

4,9/5 sterren op Bol.com

‘Dit boek moet ieder kind lezen. Ik had het heel graag willen hebben toen ik jong was, en heb er nu zelf ook nog veel aan.’

Er is ook een luisterboek!

Ik heb iets mogen doen wat ik altijd al eens wilde: mijn eigen boek inspreken als luisterboek. Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld is vanaf nu te horen op Storytel!

Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden… Ik heb het voor iedereen van 9 tot 99 jaar ingelezen (dus niet speciaal als kinderboek). Mocht je geen Storytel-abonnement hebben, geen nood: je kan twee weken gratis op proef luisteren. Het audioboek is zo’n 7,5 uur geworden, dus dat zou moeten lukken?

Heel veel plezier ermee – en laat me weten wat je denkt? Helemaal geweldig natuurlijk als je dat ook met anderen zou willen delen, door bijvoorbeeld een korte review te geven. Dankjewel alvast, dat maakt in deze online wereld echt alles uit. Ook een post/story op socials is goud waard, tag me met @mariekeeyskoot en ik deel het ook. Dankjewel, samen krijgen we dit in het lijstje ‘Meest populair’ van Storytel!

‘Wat een fijne stem om naar te luisteren! Hoopvol en inspirerend boek, dit zou iedereen moeten lezen en weten.’

‘Helder en toegespitst op kinderen. Dit zou verplichte kost moeten zijn op de basisschool!’

Gratis lesbrieven over een betere wereld

We hebben gratis lesbrieven gemaakt voor de hoogste twee klassen van de basisschool, en de eerste twee klassen van de middelbare school. Het zijn er zes – je kunt ze allemaal gebruiken, maar ook los van elkaar, en in elke volgorde die je uitkomt. Je hebt het boek niet nodig om er les mee te geven: elke lesbrief bestaat uit een docentenhandleiding en een presentatie met beeld. Heel veel plezier ermee – ik hoor heel graag hoe het gaat op school. En ken je een leerkracht, stuur dit dan vooral door, veel dank! Hieronder staan de lesbrieven, je kunt ze downloaden door erop te klikken. Heb je grotere bestanden nodig (bijvoorbeeld omdat je ze op een groot scherm projecteert), mail me dan vooral.

01 Stop de spullen:
LESBRIEF 01 – Stop de spullen – Dit is een goed gidsje |
PRESENTATIE 01 – Stop de spullen – Dit is een goed gidsje

02 Schone school:
LESBRIEF 02 – Schone school – Dit is een goed gidsje |
PRESENTATIE 02 – Schone school – Dit is een goed gidsje

03 Eet smakelijk:
LESBRIEF 03 – Eet smakelijk – Dit is een goed gidsje |
PRESENTATIE 03 – Eet smakelijk – Dit is een goed gidsje

04 Zelf weten wie je bent:
LESBRIEF 04 – Zelf weten wie je bent – Dit is een goed gidsje |
PRESENTATIE 04 – Zelf weten wie je bent – Dit is een goed gidsje

05 Op ontdekkingsreis om je heen:
LESBRIEF 05 – Op ontdekkingsreis om je heen – Dit is een goed gidsje |
PRESENTATIE 05 – Op ontdekkingsreis om je heen – Dit is een goed gidsje

06 Eerlijk is leuker:
LESBRIEF 06 – Eerlijk is leuker – Dit is een goed gidsje |
PRESENTATIE 06 – Eerlijk is leuker – Dit is een goed gidsje

Hier vind je de versie voor volwassenen van dit boek (die was er eerst)

Heb je een winkel en wil je dit boek graag verkopen?

Zou je een live versie van dit boek willen zien? Ik kom graag (vritueel) spreken

Foto credits

Illustraties door Denise Beckand / Vormgeving door Esther Scheide / Foto Agnes Cremers / Portret Melody Lieftink

 DANKJEWEL