You ain't fully dressed
if you don't wear a smile

Marieke Eyskoot

is duurzame mode en lifestyle-expert,
spreker en presentator. Ze zet stijlvol sustainable leven op de kaart. Haar moderne handboek, de bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle (met een herziene én internationale editie; wereldwijd al ruim 40.000 exemplaren) staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, die groen en eerlijk doen leuk en bereikbaar maken. Marieke schreef ook jeugdeditie Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld, en eerder eerlijke kledinggids Talking Dress. Ze is consultant en medeoprichter van internationale fair fashionbeurs MINT. Marieke is presentator bij het KRO-NCRV tv-programma BinnensteBuiten, en spreekt en presenteert regelmatig op (conscious) events. Ze stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, op TEDx, in verschillende topvrouw-lijsten en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Ze is oprichter van wereldwijde beweging #SustainabilityAgainstShame. Voor veel media is Marieke de go-to-persoon voor duurzame en bewuste onderwerpen.

YOU
ARE
AWESOME

‘Ze is een expert en bekende Nederlander uit de wereld van duurzame mode. Laat het maar aan Marieke over om mensen te enthousiasmeren.’

De Volkskrant

De langere versie

Marieke Eyskoot (1977) is duurzame mode en lifestyle expert, spreker en presentator, auteur en consultant. Ze zet stijlvol sustainable leven op de kaart. Marieke schreef bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle. Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen gaan. Het draait om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek maakt Marieke groen leven leuk en bereikbaar. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Van dit boek is op veler verzoek ook de jeugdeditie Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld verschenen.
Ze schreef ook de eerste Nederlandse fair fashion-gids: Talking Dress – Alles over eerlijke kleding en lifestyle. Ze is medeoprichter van internationale forward fashion vakbeurs MINT (dé duurzame modebeurs van de Benelux); haar  handelsmerk is de combinatie van geloofwaardigheid, onafhankelijkheid bereikbaarheid; en geweldige stijl.

Marieke is presentator bij televisieprogramma BinnensteBuiten, waar ze bijzondere initiatieven laat zien die de wereld mooier maken. Daarnaast is Marieke is een ervaren en veelgevraagd keynote speaker (voor bijvoorbeeld TEDx, Eurostar, het Ministerie van Economische Zaken en PwC), een all-round, betrokken presentator, event host en moderator (voor onder andere Netflix, IFFR, Dutch Design Week, Stichting DOEN, ASN Bank en Max Havelaar), workshopleider en panellid. Ze werkt ook als consultant voor (bewuste) merken en winkels.

Marieke stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, werd geselecteerd voor Textilia’s Fashion Powerlist Top 100 en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar (and door Glamour, Viva, Red en Marie Claire voor hun topvrouwen-lijsten).
Marieke wordt wel dé sustainable fashion en lifestyle expert van Nederland en de Benelux genoemd. In elk geval werkt ze zo’n twintig jaar aan een betere kleding- en lifestyleindustrie. Ze heeft een uitgebreid, wereldwijd ethisch netwerk, en staat erom bekend meerdere leidende internationale merken naar de Benelux te hebben gebracht. Marieke verzet zich ook tegen het gebruik van schaamte in communicatie om mensen producten te laten kopen, en breekt graag taboes. Met #SustainabilityAgainstShame zet ze de link tussen duurzaam kunnen leven en het ons aanpraten dat we niet oké zijn op de kaart.

Voor veel media, van TV-programma’s en kranten, tijdschriften en blogs, is ze de go-to persoon als het gaat om aangeven en duiden van ontwikkelingen in sustainable fashion en lifestyle.
Marieke woont met haar man en kat Billie Watson (vernoemd naar Barack Obama en Emma Watson) in Amsterdam.

Persfoto’s

Mocht je over me willen schrijven (veel dank!), dan kun je deze foto’s gebruiken. Je downloadt ze door erop te klikken, en dan nog eens met de rechter muisknop. Verplichte credit: Melody Lieftink.

‘Marieke Eyskoot zet eerlijke kleding op de kaart: haar werk maakt je wegwijs in het sustainable shoppen.’

Vogue

Foto credits

Melody Lieftink / Aurélie Chadaine (Laura Bonnefous)

DANKJEWEL

[instagram-feed type=user]