Nadia vindt dat vlees eten eigenlijk niet meer kan (en hoeft). Toch doet ze het soms. Ze is niet bang zich te laten horen over slavernij en onrecht, en leerde van haar Marokkaanse moeder hoe eten verbindt. Ook: worstelen met veel autorijden, tips over specerijen en het voorkomen van voedselverspilling. In deze derde aflevering bespreken duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot en chef, schrijver, ondernemer en presentator Nadia Zerouali o.a.:
De duurzame dilemma’s, duiveltjes, doelen en dromen van Nadia Zerouali, vanuit de Hortus Botanicus in Amsterdam.
SHOWNOTES
Oliebollen
Het BinnensteBuiten-item van Nadia en Marieke over het weggooien van oud brood, en daar oliebollen van maken
‘Worst’elingen
Worstenmaker Samuel Levie’s boek over vlees eten: Worstelingen
Specerijenmerken
die Nadia aanraadt
The Good Spice
Pacific SpiZes
Diaspora Co.
(Nadia & Merijn’s SOUQ vind je hier)
Too Good to Go
Carolyn Steel
architect, over de relatie tussen eten en je omgeving
Imke de Boer
voedselsysteemdenker, over de relatie tussen gezonde aarde, gezond voedsel, goed leven:
Koelkast vervangen
Het is inderdaad zo dat je je koelkast meestal beter kunt vervangen als-ie zo’n 7 tot 10 jaar oud is. Milieu Centraal zegt dit:
Heb je nog een oude koelkast of vriezer van tien jaar of ouder? Dan is vervangen voor het milieu bijna altijd een goed idee, ook als de koelkast het nog doet. Koelkasten worden namelijk steeds zuiniger. De energie die je bespaart als je je koelkast vervangt, weegt ruimschoots op tegen de milieu-impact van het maken van de nieuwe koelkast.
Hier.nu zegt 8 jaar, Nationale Klimaatweek zegt 7 jaar.
Nadia op Instagram / Marieke op Instagram
Geluid, beeld, techniek: Max van Nievelt
Audio-ondersteuning: Ruud Hermans
Muziekbewerking: Edmé Koorstra (original track: Cinematic Adventure Trailer by MAPA)
Vormgeving: Michel Walpot (origineel ontwerp: The Green House)
Online boost: Patrick Klerks | Online Slimmerik
Mede mogelijk gemaakt door: Hortus Botanicus Amsterdam | Barbara van Amelsfort en Willeke te Flierhaar